Interview: "Fremtidige forretningsmodeller og digitale platforme"

Interview: "Fremtidige forretningsmodeller og digitale platforme"
Låst indhold - køb adgang for at se indhold.

I dette interview fortæller Dr. Carsten Sørensen, London School of Economics and Political Science, om fremtidige forretningsmodeller og digitale platforme. Han forklarer bl.a. forskellene mellem ensidet, tosidet og mangesidede platforme. Hertil uddyber Carsten forskellen mellem transaktionsplatforme og innovationsplatforme, hvor det at drive en transaktionsplatform handler om at mediere udveksling mens det at drive en innovationsplatform (eksempelvis Google og Apple), handler om at understøtte udviklerne i at innovere til glæde for alle parterne. 

Carsten giver desuden sine bud på hvorfor man som almindelig dansk virksomhed eller organisation skal interessere sig for at tænke sine aktiviteter i et platformsperspektiv. I den forbindelse fremhæver han at det ikke er selve det at bygge platformen som er den centrale udfordring, men det at få den til at fungere, ved eksempelvis at arbejde aktivt med at sikre både udbud og efterspørgsel. Elementer


Fremtidige forretningsmodeller og digitale platforme

Længde: 6 minutter og 34 sekunder


Liquid error (courses/buy line 22): internal


Prioritetssupport
translation missing: da.courses.show.amount_of_mounths_bound
Nyeste kurser

  • Sikker betaling gennem ePay A/S
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Om

Carsten Sørensen

Carsten Sørensen

READER, LONDON SCHOOL OF ECONOMICS


Carsten Sørensen er Reader i Digital Innovation på Department of Management, The London School of Economics and Political Science. Carsten har siden 1989 forsket i digital transformation af organisationer, for eksempel, organisatorisk anvendelse af mobilteknologi, og innovationsdynamikken i digitale platform-baserede økosystemer og infrastrukturer. Carsten har de sidste 25 år været engageret som akademisk konsulent og underviser for en lang række organisationer, for eksempel, IMF, Microsoft, Google, PA Consulting, Orange, Vodafone, Mastercard, Intel og GEMS.